Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De S60 Cross Country kan van het padje. Of beter gezegd: is van het padje. Wie vindt dit mooi? De Chinezen of Amerikanen wellicht?

Het Zweedse merk boort wel een unieke niche aan met deze sedan op hoge poten, en ze proberen mee te doen aan de crossover-hype, al kan dat inmiddels al geen hype meer genoemd worden; de auto’s die hoog op hun wielen staan zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Denk maar aan de succesvolle Nissan Qashqai en de Citroën C4 Cactus.

65 mm hoger

Net als de onlangs onthulde Volvo V60 Cross Country heeft de S60 Cross Country een 65 mm grotere bodemvrijheid. Wereldwijd zal deze S60 in combinatie met vierwielaandrijving worden geleverd, dus dan kun je er nog iets mee in het terrein, maar in Europa wordt de Volvo S60 Cross Country ook leverbaar met voorwielaandrijving.

Fikse wielen

De sedan wordt geleverd met fikse wielen: 18- of 19-inch wielen en hoge banden. Volgens Volvo moeten deze banden zorgen voor extra comfort, minder rijgeluid en extra bescherming van de velgen.

Als je dacht dat Volvo de vijfcilinders gedag had gezegd: ze gaan de S60 Cross Country leveren met 254 pk sterke, vierwielaangedreven T5-benzinemotor en vijfcilnder diesel, maar ook met de D4-dieselversie met 140 kW (190 pk) en voorwielaandrijving.

Het is nog niet bekend welke motoren de Nederlandse importeur gaat voeren. Het model met de viercilinder 190 pk D4 en voorwielaandrijving is wellicht het model dat hier in Nederland nog enigszins uit de showroom zou kunnen rollen, omdat de andere versies door de torenhoge BPM compleet uit de markt geprijsd zullen worden.

Detroit

De stoere Zweed wordt gelanceerd op de belangrijkste autoshow van de VS, de Detroit Motor Show (12 – 25 januari). Ik wens Volvo Nederland veel succes met de verkoop.