Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De Nissan heeft in 2007 met de Qashqai het type ‘compacte SUV’ uitgevonden, en daarmee was het gelijk ook een van de best verkochte auto’s in zijn segment. Maar hoe rijdt de tweede generatie?

De concurrentie heeft de auto met de lastigste naam aller tijden inmiddels een beetje ingehaald, dus was het tijd voor deel 2. De nieuwe Qashqai heeft 1 cm meer beenruimte en 1,5 cm meer hoofdruimte achterin (let wel op bij de keuze voor een glazen dak, want dit kost je hoofdruimte!). De bagageruimte is met 30 liter toegenomen.

Qua motoren kun je kiezen uit 4 turbomotoren: twee benzinemotoren (1.2 en 1.6) met respectievelijk 115 pk en 163 pk en twee diesels (1.5 en 1.6) met 110 en 130 pk.

Test Nissan Qashqai 1.2 1.2 DIG-T door Autoweek

Frank Jacobs van AutoWeek reed met de Qashqai met 1.2 turbo, die de oude atmosferische 1.6 aflost als instapmotor. Hieronder zie je zijn videoverslag.

ANWB test Nissan Qashqai 1.2 DIG-T

Frank Buma van de ANWB reed met de 115 pk sterke benzinemotor. Ik vind de presentatie van Frank een beetje kinderachtig, maar dat zal de doelgroep wel leuk vinden?

Consumentenbond test Nissan Qashqai 1.5 DCI

Gerard Kroon van de Consumentenbond reed met de nieuwste Qashqai. Ondanks dat Gerard geen geboren presentator is, is het zeker een informatief filmpje.