Tegenwoordig heeft zo’n beetje elke auto afstandsbediening en dus zit er een batterij in de sleutel om de zender van stroom te voorzien. En batterijen raken leeg, als je maar vaak genoeg op de knoppen duwt. Bij het ene model gaat de batterij sneller leeg dan bij de andere, maar autofabrikanten gaan er steeds meer van uit dat je de sleutel niet of nauwelijks meer gebruikt. Daarom is het zaak dat de batterij op tijd vervangen wordt.

Batterij sleutel leeg Golf 7

Batterij sleutel leeg Volkswagen Golf 7 © Carblogger.nl

Volkswagen Golf mk7

In het geval van een Golf type 7 geeft de boordcomputer netjes aan dat de batterij van de sleutel leeg aan het raken is (zie foto boven dit artikel). Omdat de melding lang vantevoren getoond wordt kun je de sleutel nog best vaak gebruiken, maar op een gegeven moment doet ie het echt niet meer. Er moet dus een nieuwe (knoopcel)batterij in van hetzelfde type dat er uit komt, bijv. een CR2025 (hier te koop) zoals bij de Golf. Hoe je de batterij vervangt van de afstandsbediening van de Volkswagen Golf heeft het Youtube-kanaal My Mate Vince netjes voor je vastgelegd in de onderstaande video.

Golf openen zonder afstandsbediening

Mocht het nu te laat zijn, dan kun je de Volkswagen nog wel open maken, maar dat is nog best even zoeken, want op het oog zit er geen slot in het portier. Deze zit echter verborgen achter een plastic klepje in de deurgreep, zoals je in onderstaande video kunt zien.