De sleutelkaart van de Renault Captur (en vele andere type Renaults zoals de Clio, Mégane en Scenic) is een handig ding, dat makkelijk in je zak past. Als je Keyless Entry hebt hoef je de kaart bovendien alleen maar op zak te hebben om de auto te openen en te starten. Maar wat nu als je geliefde Renault niet meer open wil en de auto niet meer reageert op de knoppen? Dan is waarschijnlijk de batterij in het kaartje leeg.

batterij sleutel leeg Renault

batterij sleutel leeg Renault

Oudere type Renaults

Je kunt dan nog altijd de fysieke sleutel uit kaartje halen door het lichtgrijze knopje in te duwen. De batterij vervangen doe je door de behuizing open te klikken en de knoopcelbatterij van het type CR2032 te vervangen. Deze kun je onder meer hier online verkrijgen. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je de batterij vervangt.

Nieuwere type Renaults

Nieuwere type Renaults hebben een nieuw type hands-free keycard, die er een stuk moderner uit ziet, maar ook best groot is. Er zit echter nog steeds maar een klein batterijtje in, dat op kan raken. Ook in deze nieuwere sleutelkaart vind je een echte sleutel en wordt een CR2032 knoopcelbatterij gebruikt. Hoe je deze vervangt zie je in de onderstaande video.