In de winter kan zoute spray van je voorganger voor een flinke waas over je autoruit zorgen. Maar ook in de zomer kunnen stof en regen voor vieze ramen zorgen. Op zulke momenten is het belangrijk dat je voldoende ruitenwisservloeistof in je reservoir hebt, want goed werkende ruitenwissers kunnen in combinatie met voldoende ruitenwisservloeistof zorgen voor goed zicht door je voorruit. En zonder goed zicht kom je niet ver met een auto. Zorg dus altijd dat je ruim voldoende in je ruitenwisservloeistofreservoir hebt.

De meeste auto’s zijn voorzien van een sensor die ruim vantevoren aangeeft dat er onvoldoende vloeistof in het reservoir aanwezig is. Je hebt dus ruim de tijd om de ruitenwisservloeistof aan te vullen, maar wacht dus niet te lang.

Bijvullen ruitenwisservloeistof

Reservoir ruitenwisservloeistofHet ruitenwisservloeistofreservoir vind je meestal onder de motorkap. Ontgrendel daarom de motorkap en spoor een vuldop op met het ruitenwisservloeistoflogo. Meestal betreft het een blauwe dop soortgelijk aan de dop op de foto, maar belangrijker is om de dop met het juiste logo op de sporen. Verwar niet het koelvloeistofreservoir met het ruitenwisservloeistofreservoir.

Ruitenwisservloeistof kopen

Ruitenwisservloeistof is een mengsel dat je kunt kopen bij tankstations, bouwmarkten of goedkope supermarkten als de Aldi, Lidl of Action. Het is te krijgen in een kant-en-klaar mix, en dat is natuurlijk het makkelijkst, want je kunt het direct in je reservoir gieten. Gebruik bij voorkeur een trechter, anders mors je snel.

De kant- en klare mix is echter relatief duur. Voordeliger is het gebruik van een concentraat dat je verdunt met water. Bij bol.com kun je een complete winterset krijgen. Als het buiten vriest is het verstandig op de mengverhouding te letten, de ruitensproeiervloeistof bevriest sneller bij een mengverhouding met meer delen water op een deel concentraat. De verhoudingen met bijbehorende minimumtemperatuur staan meestal op de verpakking aangegeven.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)