Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Hij is eindelijk in Nederland, een van de meest gehypte auto’s van de laatste jaren. Het zou een gamechanger moeten worden, de Tesla Model 3. Een elektrische auto voor de massa. Ik weet echter niet hoe het met jouw portemonnee of leasebudget staat, maar de vanafprijs van 58.800 euro van de nu leverbare 74 kWh-modellen valt voor velen buiten hun budget. De versies die nu als eerste naar Nederland komen zijn dan ook prijzige uitvoeringen, want er moet nodig geld verdiend worden. Goedkopere versies met minder range komen later, maar de leaserijder die onder de 50.000 euro wil blijven in verband met de veranderde bijtelling kan voorlopig nog niet bij Tesla aankloppen. Maar Elon Musk heeft de 35.000 dollar-auto aangekondigd, en is zelfs bereid vestigingen te sluiten om zijn doel te bereiken.

Niet zeuren: rijden!

Anyhow, je bent vast benieuwd hoe déze Model 3 rijdt. Je kunt gewoon eens bij de Tesla-dealer binnenlopen (voor zolang ze nog bestaan), je mag er vast mee rijden als ze hem hebben staan. Ondergetekende heeft zo ook eens met een Model S kunnen sturen, waardoor ik een beetje begrijp waarom er zo veel fans zijn van het merk. Maar je kunt om te beginnen onderstaande video’s bekijken, want de Nederlandse autopers stond in de rij voor een proefrit (met dezelfde auto, zo blijkt).

Review Tesla Model 3 door Autovisie

Dries van den Elzen van Autovisie reed als een van de eerste Nederlandse journalisten met de Model 3 Performance en was net als andere testers onder de indruk van de sportiviteit van het model. In circuit-mode gaat hij zelfs driftend over het testcircuit. De actieradius in de winter schat Dries op zo’n 250 km en dat valt toch tegen, maar dat wisten we al van de Jaguar I-Pace. In de zomer zou 500 km makkelijk mogelijk moeten zijn. Ook het laden gaat snel met 250 kW (updated).

Review Tesla Model 3 door Autovisie

Voor Autoweek reed Roy Kleijwegt met de Model 3 Performance. Het valt op dat hij met dezelfde auto reed als Autovisie, en de ANWB hieronder kreeg ook dit exemplaar.

Review Tesla Model 3 door de ANWB

Frank Buma van de ANWB mocht ook een potje sturen met de XK-207-Z. Hij neemt het op voor de gewone man, en heeft zo zijn kritiekpuntjes.

Review Tesla Model 3 door Autoblog.nl

Jasper Heij van Autoblog.nl reed eveneens met de XK-207-Z. Zijn bevindingen met de elektroraket zie je in onderstaande video.