Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Jaguar heeft het geflikt. Als een van de eerste “klassieke” premium autofabrikanten bouwen ze met de i-Pace een volledige elektrisch aangedreven auto met flinke prestaties en een bereik van 480 km. Hebben ze daarmee een Tesla-killer in handen?

Outlander PHEV-achtige taferelen

De Jaguar-dealers wrijven alvast in hun handen. Natuurlijk helpt het dat de zakelijke rijders flink gesponsord worden door de Nederlandse overheid. Als ze in 2018 er een op kenteken zetten genieten zij namelijk vijf jaar van een lage bijtelling van 4% over de volledige aanschafprijs van minimaal 80.000 euro. Jaguar Nederland verwacht dan ook Mitsubishi Outlander PHEV-achtige taferelen (of andere bijtellingswonders) bij de 20 Jaguar-dealers, die zelfs extra afleverspecialisten in dienst gaan nemen om de grote stroom kopers op tijd te voorzien van de minimaal 2000 auto’s die vanaf juli afgeleverd worden.

De vraag is, wat bestellen de mensen die zich een i-Pace kunnen veroorloven? Nou, best een goed product als we de eerste reviews moeten geloven.

Testvideo

Dries van Elzen van Autovisie reed als een van de eersten in de eerste elektrische Jaaaag, en maakte een leuke en interessante video over het apparaat.