Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer doet lekker mee aan de trend van alsmaar groter wordende modellen. De nieuwe Sports Tourer is lang: maar liefst 22 cm langer dan zijn directe concurrent, de Volkswagen Passat Variant. Hij is zelfs 6 cm langer dan een Mercedes E-klasse!

De Insignia station heeft daardoor een achterbank waar, dankzij de riante beenruimte, ook boomlange Hollandse pubers het prima kunnen uithouden. Ook de bagageruimte is met 532 liter behoorlijk, maar biedt door het “sportieve” ontwerp net wat minder liters dan de genoemde concurrent. Wat ook sportief is, is het rijgedrag. Meerdere autojournalisten zijn onder de indruk van het rijplezier dat de nieuwe Insignia biedt, wat natuurlijk mede te danken is aan het 200 kg gewichtsverlies van de Duitser. Prijzen beginnen bij 33.950 euro voor de 1.5 Turbo met 140 pk benzinemotor.

Testvideo Opel Insignia Sports Tourer 1.6 CDTI

Zoals het de Duitsers betaamt, heeft het Duitse Autobild al gereden met Opel’s nieuwe station in het D-segment. Ze kozen voor de 1.6 CDTI diesel met 136 pk, en deze motorisering voldoet naar hun mening prima. Bekijk de video hieronder.