Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De klassieke sedan in het D-segment maakt steeds vaker plaats voor een 5-deurs coupé. Peugeot heeft met de nieuwe 508 een aardig exemplaar weten neer te zetten. Het is een plaatje om te zien. Maar hoe doet de Fransman het tegen de iets degelijker ogende Duitse concurrentie in de vorm van de Opel Insignia?

Halfbroertjes

Peugeot richt naar eigen zeggen zijn pijlen op de Audi A5, maar opereert eigenlijk in het het vaarwater van de Opel Insignia Grand Sport. En dat zijn tegenwoordig broertjes, omdat Peugeot in 2017 Opel overgenomen heeft. Halfbroertjes, dat wel, want de twee auto’s in deze test zijn allebei apart ontwikkeld. Dat zal bij de volgende generatie van deze twee modellen zeker anders zijn, maar dat duurt nog even, aangezien de Insignia uit 2017, en de 508 uit 2018 stamt.

Video (Autoweek)

Frank Jacobs van Autoweek heeft het in onderstaande video over “grandes routières“. Dat is de Franse definitie van een E-segmenter, maar aangezien D-segmenters als deze 508 en vooral de Insignia tegenwoordig aardig uit de kluiten gewassen zijn, vergeven we het hem. Eigenlijk zijn dit familiales routières, of routières. Dat het maar duidelijk is 😉