In het D-segment zijn recent twee belangrijke auto’s vernieuwd: de Volkswagen Passat en de Ford Mondeo. In Engeland zijn ze er weer als de kippen bij om deze twee aartsrivalen tegenover elkaar te zetten

Als je de Engelse taal meester bent, en in de markt voor een auto in deze klasse, dan is onderstaande video van Telegraph Cars zeer interessant. Zij testen de 2.0 dieselversies van de Passat sedan en de Mondeo hatchback.

De conclusies die in deze video gemaakt worden waren voor autokenners al beetje te  voorspellen: de Passat (Auto van het Jaar 2015) is ruimer, iets comfortabeler en mooier afgewerkt. In Nederland is de Passat ook prijziger. Motorisch biedt de TDI wat meer ‘punch’ maar klinkt ook wat rauwer dan zijn rivaal.

De Mondeo staat wat lager op de afwerkingsladder, maar betrekt je meer bij het rijden en is daardoor de leukere rijdersauto. Bovendien is de Mondeo goedkoper in ons kikkerlandje, waardoor je bijvoorbeeld een krachtiger motor zou kunnen kiezen. Veel mensen gaan in Nederland natuurlijk voor de Passat 1.6 TDI, terwijl je in de Mondeo dan voor de 2.0 TDCI zou kunnen kiezen. Ook leuk natuurlijk en momenteel allebei 20% bijtelling.

Wat voor deze nieuwe generatie middenklassers ook begint te spelen, is het feit dat ze  inmiddels flinke jongens zijn geworden, waardoor een krappe parkeerplaats niet snel meer voldoet. Dit wordt ook aangehaald door de redacteur in de video.

Bekijk hieronder de video.