Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Daar is ie dan, de Seat Arona! De compacte cross-over moet het in het B-segment gaan opnemen tegen de populaire Renault Captur en Peugeot 2008, die dit segment momenteel domineren.

Profiteren

Autofabrikanten zien het succes van hun concurrenten en buitelen over elkaar heen om nieuwe modellen in dit segment te lanceren. Zo lanceerden bijvoorbeeld Hyundai en Kia recent hun Kona en Stonic, maar ook de Citroen (C3 Aircross) en de Opel (Crossland X) zijn nagelnieuw. Seat is nu het eerste merk binnen het VAG-concern dat een mini SUV/cross-over op de markt brengt. De Arona is gebaseerd op het Volkswagen’s MQB A0-platform. Dit platform wordt ook gebruikt voor de nieuwe Seat Ibiza en Volkswagen Polo, en zal zijn weg natuurlijk ook vinden naar mini-SUV’s van de Volkswagen-merken Audi, Volkswagen en Skoda.

Groter dan Ibiza

Het kleine broertje van de Ateca is 8 cm langer en 10 cm hoger dan de Ibiza en heeft een bagageruimte van 400 liter. Dat mag best behoorlijk genoemd worden, maar is niet de grootste is in zijn segment. Voor de aandrijving zorgt de bekende driecilinder 1.0 TSI (95 en 115 pk) of 1.5 TSI (150 pk) voor de FR-versie. Dieselen kun je met een 1.6 TDI (85 en 115 pk).

Video: walk around

Het Duitse Autobild heeft de Arona al kunnen inspecteren (gewapend met een videocamera) en dat wil ik jullie dan ook niet onthouden! Goed voor je Duits ook 😉