Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het gerenommeerde Duitse autoblad Auto Motor und Sport heeft de Opel Astra Sports Tourer 2.0 CDTI twee jaar lang gebruikt en de redacteurs legden samen 104.800 km af.

De altijd gründliche Duitsers registreerden alle mankementen tijdens deze lange duurtest. En wat bleek? Nauwelijks slijtage en een defectenindex van 2. Daarmee eindigde de Astra station op de tweede plek van alle auto’s die Auto Motor und Sport ooit in duurtest heeft gehad. Binnen zijn klasse scoorde hij de zelfs de nummer 1 plek, boven de VW Golf, de Mercedes A-klasse en de Toyota Prius.

Betrouwbaar

Nog nooit maakte de redactie mee dat een auto niet naar de garage hoefde voor een reparatie. Zo werd de voormalige topscorer, de Volkswagen Golf, driemaal gerepareerd tijdens de testperiode. Knipogend naar de vroegere reclameslogan ‘Opel de betrouwbare’ (der zuverlässige in het Duits) krijgt het artikel vrij vertaald dan ook de titel Opel: de meest betrouwbare mee. In een reactie laat Thomas Simon, vice-president Kwaliteit voor Opel Europa, weten dat het Duitse merk zich tot doel heeft gesteld om tegen 2022 leider te zijn op het gebied van kwaliteit. Sinds het jaar 2000 is het aantal garantieclaims voor nieuwe Opel-personenwagens al gehalveerd. Maar het merk wil zich hier nog verder in verbeteren, aldus Simon.

Comfort

De redacteuren waren niet alleen onder de indruk van de kwaliteit, ook het comfort op lange afstanden kon op opgestoken duimen van de redacteuren rekenen: “De Astra toont zich tijdens lange reizen van zijn beste kant”

Opsteker

Opel kan zo’n opsteker wel gebruiken. Streden de kemphanen VW Golf en Opel Astra jarenlang om een toppositie in de Nederlandse verkoopstatistieken, de laatste tijd verkoopt VW echter veel meer Golfjes dan Opel Astra’s verkoopt. Een van de redenen is dat de motoren van Opel technisch wat achterbleven bij de Golf, maar in deze test blijkt dat er op het gebied van betrouwbaarheid niets mis is met de 2.0 CDTI-motor (in deze testauto althans). Desondanks is Opel zijn motorengamma radicaal aan het vernieuwen. Laten we hopen dat deze motoren net zo betrouwbaar blijken. Wist je trouwens dat de station met een ingebouwde fietsendrager verkrijgbaar is? Uniek!

Het blad verschijnt morgen in de winkel.