Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De nieuwe Opel Astra moet Opel weer op de kaart zetten in het compacte middensegment. De eerste geluiden over het nieuwe model zijn positief.

Zo is de nieuwe Astra compleet nieuw ontworpen en lichter dan zijn voorganger. Bovendien is hij voor relatief weinig geld uit te rusten met gadgets als Opel’s Onstar met 4G Wi-Fi. Omdat dit zo’n belangrijke auto in het C-segment is, zijn de Nederlandse automagazines er als de kippen bij met videoverslagen, die je hieronder vindt.

Test Opel Astra 1.0 door AutoWeek

Marco Gorter reed namens AutoWeek de Astra K met de 105 pk sterke 1-liter driecilinder, en test onder andere ook het Onstar-systeem. Hij is overwegend positief, maar heeft wel aanmerkingen op de keuze voor de 5-versnellingsbak en de stoelen, terwijl Opel aan die stoelen juist veel aandacht besteed heeft.

Test Opel Astra 1.4 door Autovisie

Dries van Elzen reed namens Autovisie met een Astra 1.4 Turbo (150 pk), en ook hij is overwegend positief. In de onderstaande video kun je zijn verhaal zien en horen. Hij is juist heel positief over de stoelen.

Test Opel Astra 1.0 door ANWB

Frank Buma reed namens de ANWB met een Astra 1.0, en ook hij is overwegend positief in de onderstaande video.

Test Opel Astra 1.6 Turbo door Autoblog

Wouter Karssen reed namens Autoblog met de nieuwe Astra, en zoals het Autoblog betaamt, met de snelste versie tot nu toe, een 1.6 Turbo met 200 pk, wat hij bestempelt als een heerlijke motor.

Test Opel Astra 1.4 door Consumentenbond

Auto-expert Gerard Kroon van de Consumentenbond reed met de nieuwe Astra met de 1.4 Turbo onder de motorkap.