Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het oude model Insignia was aan de zware kant, maar de nieuwe is, afhankelijk van de uitvoering, tot maar liefst 200 kilo lichter, terwijl deze bijna 6 cm in de lengte groeide. De Insignia komt in twee versies; allereerst de Grand Sport, wat een 5-deurs is met coupé-achtige daklijn, geheel volgens de laatste trend, inclusief weinig hoofdruimte voor lange mensen (>1m85) op de achterbank. Daarnaast komt er een Sports Tourer stationcar, als de reeds ruime bagageruimte van de Grand Tourer niet voldoet of als je het stationmodel gewoon mooier vindt. De 4-deurs sedan gaan we niet meer terugzien, maar dat lijkt me geen probleem.

Goed sturend alternatief

Opel heeft de auto opnieuw ontworpen en heeft, net als bij de Astra, geen half werk afgeleverd. Ze willen, zo zeggen ze zelf, met de Insignia Mk2 het beste alternatief bieden voor premium modellen. Het zal eerder een lastige concurrent worden voor het segment daar vlak onder, zoals de Volkswagen Passat, Ford Mondeo, Renault Talisman of Peugeot 508. Het is een zeer ruime auto geworden en bovendien stuurt Opels vlaggenschip ook nog prima, zo blijkt uit de eerste rij-impressies. Dat kon wel eens de doorslag geven voor bestuurders die van rijplezier houden. Opels zijn meestal goed geprijsd, ook in de lease, dus waarschijnlijk gaat PSA profiteren van zijn nieuwe aanwinst!

Test Opel Insignia 1.5 Turbo door Autovisie

Dries van den Elzen van Autovisie reed met een van de eerste exemplaren van de Insignia Mk2, en was onder de indruk van het uiterlijk, de ruimte en het rijplezier van de Duitse D-segmenter.

Test Opel Insignia 1.5 Turbo door AutoWeek

Roy Kleijwegt van AutoWeek reed eveneens met de 165 pk en 250 Nm sterke 1.5 Turbo, en is van mening dat je deze motor moet kiezen boven andere benzineversies. De genoemde bagageruimte van 530 liter klopt niet met de specs van Opel zelf, want 490 liter. Zijn verhaal zie je hieronder.

Test Opel Insignia 2.0 Turbo 4×4 door Autoblog.nl

Casper van Autoblog.nl reed (natuurlijk) met de momenteel sterkste Insignia, de 2.0 Turbo met 260 pk en vierwielaandrijving. Powerrrr. Hij vertelt ons ook dat de Insignia middels het Exclusive-programma te bestellen is in elke kleur. Prijs hiervoor is nog onbekend.