Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Tesla heeft weer een nieuwe gadget toegevoegd aan de software van de Model S: ‘Summon’, waarmee je je auto kunt laten parkeren en weer oproepen.

Tesla rolt middels softwareupdates met enige regelmaat nieuwe functionaliteit uit die het leven van de gemakzuchtige Tesla-rijder makkelijker moet maken, en schroomt niet om dit ook al in de Bèta-fase (oftewel: nog niet af) te doen. ‘Summon’ (ontbieden/sommeren) biedt de mogelijkheid om je Tesla naar je toe te laten komen. Over ongeveer 2 jaar moet deze functie het volgens Elon Musk mogelijk maken dat je auto naar je toe komt rijden van de andere kant van het land, en onderweg zelfstandig oplaadt.

Automatisch parkeren en je auto weer oproepen is momenteel nog bedoeld voor je thuisomgeving en kan alleen vooruit en achteruit. Een demonstratie van een Amerikaanse Tesla-eigenaar:

De functie lijkt een beetje op de automatische parkeerfunctionaliteit van de nieuwe BMW 7-serie, alleen bij de Beamer is het een betaalde optie en moet je er zelf bij blijven staan en op de knop van de a/b blijven drukken. De Tesla kan echter volledig autonoom parkeren en zelfs de garagedeur openen, mits deze van het type HomeLink is.

Summon feature on Tesla center screen

De functionaliteit waar elke Model S die gebouwd is vanaf oktober 2014 van kan profiteren is niet het enige wat update 7.1 van de software interessant maakt; de Autopilot-functie is eveneens verbeterd, en dat was ook wel een beetje nodig. Tegen 2020 wil Tesla een volledig autonoom rijdende auto op de markt hebben, iets wat andere fabrikanten ook nastreven.

De update kan zoals gewoonlijk bij Tesla OTA (Over The Air) geïnstalleerd worden, dus de auto hoeft niet naar de dealer. Zo hoort het. Nu is het alleen nog wachten op video’s waar het mis gaat, want dat is natuurlijk het leukste.