Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Tesla’s zijn de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws. Maar dat wordt eigenlijk bijna alleen maar veroorzaakt door hun bestuurders.

Als je voor het eerst in een elektrisch aangedreven auto rijdt zul je onder de indruk raken van het acceleratievermogen. Een elektrische auto trekt namelijk vanaf stilstand als een malle, groot of klein. Zo accelereert een Tesla Model S sneller dan een BMW M5, en zelfs de kleine BMW i3 verslaat een BMW M3 van 0 – 60 km/u.

Als je vervolgens een incapabele bestuurder achter het stuur zet, dan kan dat nare gevolgen hebben.

Verkeerde pedaal

Als je bijvoorbeeld even per ongeluk “het verkeerde pedaal” indrukt (hoe moeilijk kan het zijn, twee pedalen…), staat dat in een elektrokar gelijk aan flinke schade, zoals de bestuurster van dit exemplaar gisteren mocht ondervinden. Nota bene op het fabrieksterrein van Tesla zelf.

Chineeeeezen

Ook de Chinezen hebben de Tesla’s ontdekt, maar kunnen ook met dit vermogen kennelijk niet altijd goed omgaan. Deze Chinees reed onlangs zijn Model S aan gort.

Tesla Model S crasht in China

Wellicht is het een goed idee om bij een snelle elektrische auto ook gelijk een rijvaardigheidstraining te verkopen, want anders gaan we nog veel meer van dit soort beelden zien.