Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De hybride BMW 225xe Active Tourer staat in het populaire lijstje van 15% bijtellers van 2016, maar het is niet de meest sexy auto die ooit uit de BMW-fabrieken is komen rollen. Er is vanuit BMW-rijders genoeg kritiek op de ‘senioren-BMW’ maar de 2-serie is binnen het MPV-segment toch een leuke aanvulling. Hij rijdt voor dat type auto gewoon goed en daarmee doet BMW zijn naam eer aan, net zoals ze dat ooit deden in het SUV-segment.

224 pk

Aandrijflijn BMW 225xe Active TourerDe 1,5-liter driecilinder benzinemotor met 136 pk (die ook in de Mini Cooper ligt) werkt samen met een 88 pk sterke elektromotor, die de achterwielen aandrijft, vandaar ook de ‘x’ van vierwielaandrijving. Samen leveren de motoren 224 pk en 385 Nm koppel. De acceleratie 0-100 van BMW’s eerste plug-in-MPV is in 6,7 tellen gepiept. Dat is heel vlot en vergelijkbaar met een 225i, vandaar de ‘225’ in de naam. De top ligt op 202 km/h.

Vaak tanken

Er kan theoretisch 41 kilometer volledig elektrisch gereden worden, maar in de praktijk wordt er 35 kilometer gehaald. In diezelfde praktijk halen berijders tot nu toe gemiddeld zo’n 1 op 15 met de 225xe AT, dus dat betekent dat de 36-liter tank na 540 kilometer weer leeg is. Of dat voldoende bereik is voor je is per persoon verschillend, maar dieselrijders zullen dat weinig vinden. Het verbruik is natuurlijk erg afhankelijk van hoe veel je elektrisch rijdt.

Cornelis Kit van AutoWeek reed met de BMW, en zijn video zie je hieronder.