Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Daar is ‘ie dan: een rijtest van de nieuwe Ford Focus RS, generatie 3. De Britten waren er als een van de eersten bij.

Over de nieuwe RS heb ik al het een en ander geschreven, zie hier. De productie van de superhatch is deze week gestart in Saarlouis, waar de Ford-fabriek in Duitsland is gevestigd.

Ford had de Nederlandse Ford-importeur voor 2016 60 stuks beloofd, en deze zijn allemaal al verkocht. Dus mocht je 50.000 euro klaar hebben liggen, dan moet je dus even geduld hebben, maar misschien dat er dit jaar nog wat meer exemplaren losgepeuterd kunnen worden door de importeur.

Bekijk de testen van de smurfenblauwe RS hieronder. Vooral de driftmode is natuurlijk het ‘piece de resistance’ van deze Focus Rallye Sport. Het brengt de funfactor en dat onderscheidt hem van de andere vierwielaangedreven superhatchbacks als de Audi RS3, VW Golf R en Mercedes A45 AMG. Nu is het wachten op een vergelijkende test, die ongetwijfeld later dit jaar gaat volgen.

Hieronder vind je testvideo’s van Car Throttle en AutoExpress, die de rappe Focus in Spanje uit mochten testen in Valencia, zowel op de openbare weg als op het MotoGP-circuit.

Test Ford Focus RS 2016 door AutoExpress