Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De Seat Ateca is pas in september van dit jaar leverbaar, maar Autoweek en Autovisie hebben nu al met Seat’s eerste SUV kunnen rijden.

Als autofabrikant kun je niet om de compacte SUV-markt heen, vraag maar aan Volvo, en dus moest er bij het Spaanse merk ook een softroader komen. Aangezien Seat in de rekken van de Volkswagen-groep mag snuffelen, is het er uiteraard een op basis van de Tiguan geworden. Spaanse salsa er over en klaar is Carlos.

Ai caramba! Spannend is de Ateca helaas niet geworden, maar Frank Jacobs van Autoweek is wel onder de indruk van de offroadcapaciteiten van Seat’s concurrent voor o.a. de Nissan Qashqai. Niet dat je die ooit gaat gebruiken, want het merendeel zal zonder vierwielaandrijving besteld worden, met een klein motortje voorin (bijvoorbeeld de driecilinder 1.0 TSI met 115 pk). Bekijk de beelden hieronder.

Rij-impressie Autoweek

Rij-impressie Autovisie

Ook Werner Budding van Autovisie slaagde er in een Ateca mee de straat op te nemen. Zijn videoverslag vind je hieronder.


De prijzen van de door Skoda gebouwde Seat Ateca beginnen bij 25.900 euro voor de 115 pk sterke 1.0 TSI, en 29.900 euro voor de eveneens 115 pk leverende 1.6 TDI. Deze prijzen liggen zoals normaal bij Seats onder die van het vergelijkbare Volkswagen-product (de nieuwe Tiguan is er vanaf 28.790 euro, al krijg je dan wel een 1.4 TSI).