Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Een Tesla is een machtige machine, met een indrukwekkend acceleratievermogen. Maar dan moet het gaspedaal niet afbreken…

Een fanatieke Amerikaanse Tesla-bezitter is aardig geschrokken toen hij een vriend en zijn neef wilde imponeren met het oogbalverzakkende acceleratievermogen van zijn Model S. Nadat hij eerst de automatische “Launch Mode” demonstreerde (rempedaal intrappen en het acceleratiepedaal* naar de bodem drukken), deed hij het daarna even zonder. Hij trapte het pedaal vol in, en het zei “krak!”.

Afgebroken gaspedaal Tesla Model S

Afgebroken gaspedaal Tesla Model S

Scary stuff, en gezien de foto’s van andere Tesla-rijders, is het niet de eerste keer dat dit gebeurt!

Natuurlijk weten we niet met wat voor lompe kracht deze mensen op het plastic pedaal hebben gestampt, maar hij zou het toch gewoon uit moeten houden. Het probleem van de genoemde Amerikaanse Tesla-rijder werd snel gefikst door zijn dealer, maar hij heeft het voorval wel gemeld bij de NHTSA (soort RDW) onder nummer 1000599. Gewoon omdat hij wil voorkomen dat anderen hetzelfde probleem krijgen. Wellicht wordt het tijd voor een terugroepactie, Tesla?

* Een elektrische auto heeft natuurlijk geen gaspedaal, maar een stroompedaal… Maar omdat in Microsoft Word ook nog steeds het floppy-icoontje voor opslag dient, blijven we het lekker een gaspedaal noemen.