Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Je hebt hem vast al gezien, anders moet je dat zeker doen: ‘Spectre’, de nieuwste James Bond-film. Niet in de laatste plaats vanwege de spectaculaire auto’s die gebruikt worden.

De 24e James Bond-film is vorige week in première gegaan en breekt wederom alle bezoekersrecords. Dankzij een totaalbudget van zo’n 280 miljoen euro hoefde er voor deze film niet bespaard te worden op het wagenpark: er is vele miljoenen euro’s aan auto’s de poeier in gereden tijdens opnames, voornamelijk tijdens de achtervolgingsscène door het Vaticaan, waar uiteindelijk naar verluidt maar 4 (!) seconden beeld van overgebleven is. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Wat? Lees verder…

Aston Martin DB10

Aston Martin DB10

Aston Martin DB10

James Bond (Daniel Craig) rijdt natuurlijk weer een Aston Martin, dit keer een speciaal voor deze film gefabriceerd model, de DB10. Het model geeft de designrichting aan waar het merk naar toe gaat, en is afgeleid van de V8 Vantage S, en heeft derhalve ook diens 4,7 liter V8 onder de kap. Er zijn er 10 van gebouwd en er zijn 8 stuks gebruikt voor de film, waarvan er 7 in de prak gereden zijn. Zonde.

Jaguar C-X75

De koning van de bad cars is de Jaguar C-X75, passend bij het personage ‘Hinx’ (Dave Bautista) uit de film. Op de onderstaande foto is ‘Eve Moneypenny’ (Naomie Harris) echter bij de auto gaan staan, die was wat leuker om naar te kijken, schat ik zo.

Jaguar C-X75 in Spectre met Naomie Harris (Ms. Moneypenny)

Jaguar C-X75 in Spectre met Naomie Harris (Ms. Moneypenny)

Deze super-Jag is afgeleid van een prototype dat een concurrent had moeten worden voor de McLaren P1, Ferrari LaFerrari en Porsche 918. Een 1,6 miljoen euro kostende supercar dus, die er (nog) niet gekomen is, waarschijnlijk omdat de fabrikant een debacle a la XJ220 wilde voorkomen. Voor Spectre is het model echter ingezet vanwege zijn geweldige looks. Er zijn 6 identieke exemplaren gebouwd, maar de oorspronkelijke, complexe hybride aandrijflijn heeft het veld moeten ruimen voor een rechttoe-rechtaan 5.0 V8 met supercharger. Ook lekker. Zie hieronder de special achter de schermen:

Off the road

Voor het ruigere off the road-werk in de Oostenrijkse sneeuw heeft de Special Vehicle Operation-afdeling van Land Rover, die dagelijks allerlei bijzondere (lees: dure) klantwensen werkelijkheid maakt, zich gestort op de Defender en de Range Rover Sport SVR. Er werden in totaal 23 voertuigen geleverd, waaronder ook de Discovery Sport.

Land Rover Defender Bigfoot

Land Rover Defender uit Spectre

Land Rover Defender uit Spectre

Op het asfalt zijn deze Defenders niet vooruit te branden met slechts een 122 pk viercilinder diesel onder de kap. In het besneeuwde terrein van de Oostenrijkse Alpen (Sölden) staan ze echter hun mannetje dankzij hun enorme wielen en verblindende lampen.

Range Rover Sport SVR

Range Rover Sport SVR

Range Rover Sport SVR

Dankzij zijn 550 pk sterke V8 met supercharger is de Range Rover Sport SVR normaal al geen slak, maar hij is voor deze Bond-film voorzien van nóg meer power en een dikker uiterlijk. Dit laatste werd onder andere gerealiseerd door hem helemaal zwart te maken en te voorzien van een LED-lichtbak op het dak.