Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Hét vergelijk waar velen op zitten te wachten is een vergelijk tussen de hypercars Porsche 918, McLaren P1 en de Ferrari LaFerrari.

Nu Top Gear even (of voorgoed?) van de buis is, is het de beurt aan anderen om deze geweldenaren tegenover elkaar te zetten. Het Amerikaanse magazine Motor Trend heeft zijn kans gegrepen. Ze regelden een circuit, in dit geval Laguna Seca (met de beroemde ‘cork screw’), een professioneel coureur, wat ondersteunend personeel, een aantal GoPro-camera’s en een stopwatch. Geen ‘ja maars’ dus.

Behalve van Ferrari. Die haken voor de zoveelste keer af, met redenen die zij alleen kunnen verklaren. Wie wil überhaupt nog een auto van dit arrogante merk? Ze voorkomen in ieder geval dat de LaFerrari zijn grootste concurrenten in de ogen kan kijken.

Het maakt echter niet veel uit, want de overgebleven deelnemers zijn nog momenteel nog steeds ’s werelds meest geavanceerde productieauto’s, met hun 900 pk sterke hybride aandrijflijnen.

Nou, is de lichtere en krachtigere McLaren P1 de snelste van de twee of leert Porsche’s vierwielaandrijving van de 918 de mannen uit Woking een lesje? Bekijk de video en kom er achter!