Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

IJsland, een land met veel lava, sneeuw, gebreide truien en mannen met baarden. Geen land voor mietjes dus, en dat blijkt ook uit hun wagenpark. Tijdens mijn weekje vakantie in dit geweldige land heb ik me niet alleen vergaapt aan het indrukwekkende landschap, maar ook aan het blik waar veel IJslanders zich in voortbewegen.

Monster Trucks

Naast de modellen die we hier ook vinden, al dan niet voorzien van banden met spikes (die er ook gewoon onder blijven liggen al ligt er geen spatje sneeuw op straat…), rijden er in IJsland opvallend veel terreinauto’s rond die niet zouden misstaan bij een Monstertruck-evenement. En niemand kijkt er van op als er een paar van deze wagens door de winkelstraat van Reykjavik rijden.

Het ruige terrein van IJsland vereist namelijk veel bodemvrijheid en grip op sneeuw en ijs en dat is dan ook waar deze auto’s in excelleren. Er zijn dan ook bedrijven uit IJsland zoals Arctic Trucks die gespecialiseerd zijn in het bouwen van deze vehikels.

Top Gear in IJsland

De mannen van Top Gear zijn in seizoen 15, aflevering 1 met een auto van Arctic Trucks vlakbij de Eyjafjallajökull geweest, de vulkaan die vlak daarna in april 2010 voor ernstige verstoringen van het vliegverkeer zorgde.