De jaarlijkse Autosalon van Genève is een van de belangrijkste autoshows van Europa, dus er was weer een hoop te zien.

Omdat niet iedereen 10 uur in de auto wil zitten, of 1,5 in het vliegtuig, is het fijn dat de grotere automedia er mensen naar toe sturen die verslag doen van de 86e editie van deze show. Dit keer heb ik gekozen voor de vlogs van Frank Buma van de ANWB, die met een cameraatje over de beursvloer loopt en zo verslag doet. Hij heeft interessante dingen te melden en met een lengte van 1m93 is hij een goede tester voor de binnenruimte van auto’s. Zo haal je tenminste nog wat uit je pechverzekering dit jaar…

Middenklassers

In deze video aandacht voor de Alfa Romeo Giulia, Volvo V90, Mercedes E-klasse, Kia Optima SW.

SUV’s en 1 MPV

In dit verslag aandacht voor de Seat Ateca, Audi Q2, SsangYong XLV, Maserati Levante, Opel Mokka X, Mitsubishi ASX en de enige MPV, de nieuwe Renault Scenic met standaard 20 inch jetsers (beetje a la BMW i3).

Lijkt me trouwens duidelijk wat de beursaziaten aan het doen zijn, Frank…

Compacte klasse

In deze video aandacht voor de nieuwe Fiat Tipo hatchback en station, de gefacelifte Volkswagen Up!, Renault Mégane Estate en wat babes als videovulling.

Elektrische auto’s

In dit verslag onder andere aandacht voor de Hyundai Ioniq, de Kia Niro en zijn concurrent, de hybride Toyota C-HR . Verder komt de Tesla Model X aan bod, en een Morgan…

De ‘exoten’

Hierin verslag van de Lamborghini Centenario, Aston Martin DB11, Bugatti Chiron, Honda NSX, Ferrari GTC4 Lusso, Mercedes C-klasse Cabrio, Ford Vignale en de Fiat 124 Spider.

Mocht je volgende keer zelf willen gaan kijken in Genève, dan kan dat in maart 2017 weer.