Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het gaat lekker bij VDL Nedcar in Born. Naast de Mini’s (ook van BMW) mag de Nederlandse autobouwer van BMW nu ook de X1 in elkaar gaan schroeven.

SUV-hype

BMW’s kleinste SUV wordt momenteel tezamen met acht andere modellen in de BMW-fabriek te Regensburg gemaakt, maar de vraag naar de SUV is dermate hoog dat de autobouwer onvoldoende auto’s kan bouwen. Dat bevestigt maar weer eens dat er een ware SUV-hype gaande is momenteel.

Om de levertijd van de X1 te beperken ondernam BMW vorig jaar al stappen. Het bedrijf voerde halverwege het jaar de productie op met 300 eenheden per dag door een extra shift te introduceren. De dagproductie kwam zodoende op 1400 stuks te liggen. Toen werd bepaald dat de extra capaciteit benut zou worden voor de periode van 1 juli tot en met 1 maart 2017. Voor de periode daarna werd gekeken naar een andere oplossing.

Reservecapaciteit

VDL Nedcar wordt nu door BMW als reservecapaciteit gebruikt. Door de flexibiliteit van VDL Nedcar wordt een deel van de productie naar Born geschoven, zodat de druk in de fabriek te Regensburg afneemt. Moeten ze niet gaan staken tenminste.

BMW wist vorig jaar 350.000 stuks van de X1 te verkopen. Het model deelt zijn technische basis met de Mini Countryman, die exclusief door VDL Nedcar wordt gemaakt. De twee delen onder andere het zogeheten UKL2-platform, dat ook door de 2-serie Active Tourer wordt gebruikt.

Door de komst van de BMW X1 naar Born worden 800 banen gecreëerd.

Bron: De Telegraaf