Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Dat is toch een leuke opsteker voor de Nederlandse auto-industrie. Ondanks een staking en het afblazen van een order begin dit jaar heeft BMW kennelijk genoeg vertrouwen in de Nederlandse fabriek in Born om de complete productie van de nieuwe Mini Countryman aldaar te laten plaatsvinden.

Grote Mini

De Mini Countryman is nu écht geen kleine auto meer

De Mini Countryman is nu écht geen kleine auto meer

De compleet nieuwe 2017 Countryman (video) is (uiteraard) wederom gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Maar liefst 20 cm om precies te zijn, waardoor er meer ruimte is voor het kroost op de achterbank. Ook de sporttassen hebben meer plaats nu er 450 liter beschikbaar is achter de achterbank.

Met de komst van de MINI Cooper S E Countryman ALL4 (lekker korte naam…) wordt er ook voor de eerste keer een plug-in hybride geproduceerd bij de Limburgers. Deze Mini wordt namelijk voorzien van de 224 pk sterke hybride aandrijflijn van de BMW 225xe Active Tourer.

1200 banen

Alle auto's die bij Nedcar geproduceerd zijn

Alle auto’s die bij Nedcar geproduceerd zijn

De komst van de nieuwe Mini Countryman naar VDL Nedcar levert 1200 extra banen op, wat de Limburgse regio natuurlijk mooi kan gebruiken. Momenteel werken er ongeveer vierduizend mensen. Toen VDL eind 2012 Nedcar overnam, waren dat er nog zo’n 1500.

Vanaf november dit jaar start de productie van de nieuwe SUV en het model staat vanaf 11 februari 2017 bij de Nederlandse MINI-dealers voor een vanafprijs van € 29.900. Voor zakelijke rijders komt de hybride Mini net te laat voor de laatste 15%-bijtellingsgolf, maar wellicht zijn er wat voorleveringen voorzien?