Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Ze waren er zo trots op in 2014: we mogen van BMW de Mini produceren in Born! Nu de fabriek vanwege stakingen de beloofde aantallen niet haalt wordt een deel van de productie naar Engeland verplaatst.

VDL Nedcar heeft in het afgelopen half jaar drie dagen de productie compleet stil (= zo’n 900 Mini’s) moeten leggen vanwege stakingen van 900 medewerkers. Ook maandag zal er weer actie worden gevoerd door de bonden. Hierdoor loopt de fabriek een productieachterstand op. En ja, dat kost nu dus een productieorder van een paar duizend driedeurs Mini’s omdat BMW bang is ze niet op tijd te krijgen. Tijdelijk personeel wordt als eerste de dupe. Heb je nou je zin?

Update 11-1: BMW bevestigt dat het mislopen komt door de stakingen: ‘Als in Born als gevolg van stakingen onze planning niet wordt gehaald, moeten we ingrijpen. We hebben de auto’s nodig. Onze klanten vragen ernaar.’

De werknemers strijden al maanden voor 3% loonsverhoging en meer zeggenschap over werktijden. Hartstikke mooi, maar ergens moet je blij zijn dat je aan het werk bent in deze autofabriek, want voordat VDL en BMW kwamen zag het er niet best uit voor de medewerkers die voorheen Mitsubishi’s in elkaar schroefden.

VDL-hoofddirectielid Jan Mooren houdt daarom de vakbonden rechtstreeks verantwoordelijk voor de vermindering van tientallen arbeidsplaatsen in Born. Bovendien schrikt het potentiële opdrachtgevers af, waardoor de kans bestaat dat er straks niemand meer werk heeft bij Nedcar. Vooral doorstaken mensen!