Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Als je nu een nieuwe, zuinige, middelgrote hybride onder de 30.000 euro zoekt kom je al snel uit bij een Aziaat. De ANWB heeft er 3 tegenover elkaar gezet: de Toyota Prius, de Hyundai Ioniq Hybrid en de Kia Niro.

Aziatisch onderonsje

Een Aziatisch onderonsje dus met twee Koreanen en een Japanner, alle drie zonder stekker. De Kia is de enige SUV van het gezelschap, maar deelt zijn aandrijflijn – 1.6 GDI i.c.m elektromotor – met de Ioniq. Hyundai heeft ervoor gekozen om het gestroomlijnde Prius-concept over te nemen, iets wat Honda eerder ook deed met de Insight, wat overigens geen succes werd.

Gert en Frank van de ANWB vergelijken het drietal, en komen tot de conclusie dat de nieuwe Prius een goed rijdende, zeer zuinige, comfortabele auto is, maar wel aan de prijs is. De Ioniq doet het qua prijs een stuk beter, maar is iets minder zuinig, en lawaaiiger. De Kia tenslotte is een stukje comfortabeler dan de Hyundai, maar lang niet zo zuinig, wat natuurlijk ook aan de SUV-vorm ligt. En ook deze auto is goedkoper dan de Prius.

Alternatief: Toyota C-HR

Toyota C-HREr is overigens nog een nieuwkomer die in dit rijtje zou passen, de Toyota C-HR 1.8 Hybrid. Dat is in feite de SUV-versie van de Prius, net zoals de Niro dat is van de IONIQ (want zusterbedrijven), maar dan wat spannender gestyled. Deze hybride SUV is verkrijgbaar vanaf € 29.495, en daarmee, net als de Prius, niet de goedkoopste in de markt. Maar hij is wel een stuk leuker om te zien dan de Prius, met dezelfde bewezen technologie aan boord. Hij is overigens ook te krijgen met een 1.2 Turbo.