De nieuwe Opel Grandland X is gezamenlijk met Peugeot ontwikkelt, en is dus directe familie van de Peugeot 3008. Niet dat je dat er aan af ziet, want Opel heeft er een zeer herkenbare auto van gemaakt, die in weinig lijkt op zijn evenknie uit Frankrijk.

Wat wel direct van Peugeot komt is de fijne 1.2 driecilinder, die je ook vindt in de Peugeot 308. Fijn motortje, die er lekker aan trekt, ondanks zijn kleine inhoud. Grappig dat Opel heel ouderwets “Turbo” op de achterkant van de Grandland plakt, terwijl zo’n beetje elke motor in deze klasse een turbo heeft, uitgezonderd een paar Japanners.

De X in de naam van Opel’s SUV/crossover is wel wat verwarrend. Opel suggereert toch wel vierwielaandrijving, maar schijn bedriegt, want de Grandland heeft helemaal geen vierwielaandrijving. Ondanks deze nepperij van Opel’s marketingafdeling staat er een nette auto, die veel kopers naar de showroom van Opel zal lokken.

Test Opel Grandland X door Autovisie

Werner Budding van Autovisie reed met de compacte middenklasse SUV van Opel, en zijn oordeel bekijk je in onderstaande video.

Test Opel Grandland X door Autoweek

Marc Klaver van Autoweek is een nuchtere kerel, en is ook een goede tester voor het nuchtere merk Opel. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.