Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De ANWB pakt flink uit met een megatest van bijna alle B-segment auto’s die er momenteel nieuw te koop zijn. Deze compacte auto’s zijn zeer populair, want de Renault Clio is de best verkochte auto van 2017 en de Ford Fiesta en Volkswagen Polo staan ook in de top 10.

VW Polo grote afwezige

Die Polo is nu net de grootste afwezige, want niet beschikbaar op het moment van de test. Verder zijn zo’n beetje alle populaire modellen present: Skoda Fabia, Dacia Sandero, Citroën C3, Peugeot 208, Hyundai i20, Kia Rio, Opel Corsa, Mazda2, Renault Clio, Ford Fiesta, Seat Ibiza, Suzuki Swift, Nissan Micra en Toyota Yaris. Het prijsniveau van de geteste compacte gezinsauto’s valt tussen de 12.180 (Dacia Sandero) en 18.452 euro (Opel Corsa). Het uitgangspunt was een 5-deurs met een motor van rond de 100 pk. Helaas is dat niet in alle gevallen gelukt.

De auto’s worden ingedeeld in 3 categorieën:

Voordelig (Skoda Fabia, Dacia Sandero, Citroën C3), winnaar: Skoda Fabia

Oude bekenden (Renault Clio, Hyundai i20, Mazda2, Opel Corsa, Peugeot 208), winnaar: Hyundai i20

Nieuwkomers (Ford Fiesta, Seat Ibiza, Kia Rio, Toyota Yaris, Nissan Micra, Suzuki Swift), winnaar: Seat Ibiza

Overige modellen in deze klasse (maar niet getest) zijn de Audi A1, Mini One, Alfa Romeo Mito, de Renault Zoe (elektrisch), de Ford Ka+, de Fiat Punto en de Honda Jazz. Daarnaast heb je natuurlijk nog de B-segment crossovers als de Renault Captur, de Hyundai Kona, de Seat Arona en de Kia Stonic.