Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Met de nieuwe Ford Puma heeft Ford weer een leuke auto in het o zo populaire segment van de compacte SUV’s. Jammer genoeg vervangt de nieuwe Puma de Ecosport niet, want die verrijkt de Nederlandse wegen bepaald niet met zijn uiterlijk. Over lelijkheid gesproken: zijn tegenstander in deze test, de Nissan Juke, werd ook wel de Nissan “Puke” genoemd, en dat kwam dan vooral vanwege zijn controversiële uiterlijk. Toch heeft het uiterlijk van de kleine SUV van Nissan ook veel mensen wél kunnen bekoren, want er zijn er behoorlijk wat van verkocht. Kwestie van smaak zullen we maar zeggen. De nieuwe Juke heeft in ieder geval een wat minder polariserend uiterlijk gekregen. Wat het effect daarvan op de verkopen wordt zullen we nog gaan zien.

Test Ford Puma vs Nissan Juke door AutoWeek

Jan Lemkes van AutoWeek zette de twee tegenover elkaar in de onderstaande videoreportage. In het blad wordt ook de Mazda CX-3 er bij gehaald.

Mild Hybrid

De nieuwe Ford crossover in het B-segment wordt geleverd met een nieuwe aandrijflijn, de 1.0 Mild Hybrid, in dit geval met 125 pk en 210 Nm koppel. Bij deze motor is de startmotor vervangen door een kleine elektromotor, die samen met een kleine 48V-accu de brandstofmotor ondersteunt en energie opslaat bij het remmen. Er is ook nog een 1.0 met 155 pk/240 Nm te verkrijgen. Hierbij is een grotere turbo op de driecilinder geschroefd, en wordt de kleine elektromotor gebruikt om het turbogat te verhullen. Lijkt me een interessant motortje. De Juke wordt met één type motor geleverd, namelijk een 117 pk/180 Nm sterke 1.0 driecilinder. Zonder Mild Hybrid-systeem, maar de auto is daardoor wel 100 kg lichter dan de Puma en goedkoper.

Foto boven artikel: still uit AutoWeek-video