Voor diegenen die de 181/190 pk van de nieuwe VEA D4-diesel van Volvo nog niet genoeg vinden: er is hoop. Volgens tuner Rica kan het blok liefst 258 pk en 545 Nm produceren.

Dat is dus flink meer dan het origineel. Of het tweeliterblok en de koppeling hierbij net zo lang heel blijft als Volvo zelf belooft is de vraag, maar de tuner heeft al wel een behoorlijke staat van dienst op het gebied van het tunen van Volvo-motoren.

De upgrade is beschikbaar voor € 937,75 incl. BTW en omvat een iSoftloader met de mogelijkheid om het motormanagement weer standaard te maken.

Heico

Ondertussen is ook Duitse tuner Heico bezig geweest met een tuningsetje voor de D4, en zij hebben “al” 2500 kilometer afgelegd met deze kit. Hun module zorgt voor 220 pk en 480 Nm. Deze tuning is wel wat prijziger: 1630 euro.

 

Heico test Volvo D4 tuning

Polestar

Helaas zijn Heico’s tuningsproducten in Nederland niet met officiële Volvo-garantie leverbaar, in tegenstelling tot Duitsland. En Rica wordt door Volvo Nederland niet officieel ondersteund, omdat ze nu natuurlijk huisleverancier Polestar gebruiken voor chiptuning met garantie. De officiële tuner van Volvo wil de D5 niet in de weg zitten en tunet de D4 met slechts 10 pk en 40 Nm, totaal 200pk en 440 Nm. Dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk mensen, maar kost wel 995 euro. Wel met garantie natuurlijk, dat wel.