Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

AutoWeek is vrijdag 28 oktober gestart met het wekelijkse tv-programma AutoWeek TV bij Veronica.

Multimediaal

Nederlandse autoprogramma’s doen het niet echt geweldig op TV; de programma’s zijn vaak na 1 of twee seizoenen weer van de buis. Maar alleen maar een papieren blaadje uitgeven is uit de tijd, en dat merkt het blad AutoWeek natuurlijk ook. Multimediaal moet het zijn, net als concullega’s Autovisie krijgt het blad nu weer zendtijd, en in dit geval bij Veronica, dat ook onderdeel uitmaakt van mediabedrijf Sanoma.

YouTube-filmpjes

Het is de zoveelste poging van het blad om ook op de buis kijkers te bereiken; we kenden natuurlijk AutoWeek Big Boys al in 2014, waarin Edo Brunner samen met de even stevige presentator Roland Tameling op SBS6 bijzondere auto’s bespraken. Dat deden ze trouwens niet onaardig naar mijn bescheiden mening. Toch hebben we het programma niet meer terug gezien. AutoWeek TV is echter een ander format, namelijk een compilatie van 30 minuten met autovideo’s gemaakt door de AutoWeek-redactie. Maar of dat voor de volgers nieuwe beelden oplevert is de vraag; het blad heeft immers al een YouTube-kanaal waar bijna dagelijks nieuwe video’s verschijnen, en die ook op hun site te zien zijn.

Extra Gear

Daarnaast start op vrijdag 4 november het drieëntwintigste seizoen van de BBC serie Top Gear bij Veronica. Naast de zes afleveringen van Top Gear is ook het speciale on demand programma Extra Gear, een afgeleide van Top Gear met uniek materiaal en achter-de-schermen content, vanaf die datum exclusief via AutoWeek.nl te zien.