Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Je kunt het je in Nederland al bijna niet meer voorstellen: een mooi pak witte sneeuw dat het landschap bedekt. Zelfs in de wintersportgebieden was een dalafdaling in december een beproeving. Maar áls er dan een pak valt, dan is het wel handig en soms ook noodzakelijk om sneeuwkettingen bij je te hebben. En het is zeker handig om ze een keer gemonteerd te hebben terwijl je niét op een helling staat in een sneeuwstorm…

König-sneeuwkettingen

Als je de merknaam König (Koenig) hoort, dan denk je eerder aan een Duits merk. Toch is het een van oorsprong Italiaans merk, uit Lecco in de Italiaanse alpen. Sinds 1966 bestaat het bedrijf al, en met een oorsprong in het alpengebied is het bedrijf specialist in sneeuwkettingen, tegenwoordig vanuit Suello, 10 minuten vanaf Lecco. Het merk is een paar jaar eigendom geweest van Thule, maar maakt tegenwoordig onderdeel uit van de Pewag-groep, ook geen onbekende in sneeuwkettingenland.

Montage König CG-9-sneeuwkettingen

Voor een Tesla Model 3 zijn de König CG-9-sneeuwkettingen de door Tesla aanbevolen kettingen. Ze zijn snel te monteren en worden automatisch gespannen tijdens het gebruik. Je hebt volgens de fabrikant slechts 1 stop nodig. Eerst de onderstaande video bekeken, die ook geldt voor de König XG-12 Pro en CL10.

Zoals gezegd is het merk König ook onder de naam Thule geleverd, vandaar dat op de kettingen in deze video nog Thule staat. Deze video is van het Youtube-kanaal van Sneeuwkettingenstore, check ze eens uit als je denkt aan sneeuwkettingen kopen!

Tips

Als laatste een paar tips uit de praktijk:

  • Verwijder voor de reis evt. wieldoppen van de aangedreven wielen
  • Leg de kettingen niet ónder de bagage maar aan de zijkant zodat je er makkelijk bij kunt
  • Leg in de sneeuw de vloermat uit de auto onder je knieën.
  • Montagehandschoenen als deze houden je kleding schoon en je handen warm