Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Enkele duizenden exemplaren van de gewilde nieuwe Opel Astra worden momenteel niet uitgeleverd omdat er een probleem zou zijn met een type airbag. Met kwade klanten als gevolg.

Europees

Klanten uit heel Europa (ook Nederland) klagen op een Brits Astra-forum steen en been dat ze hun auto niet krijgen. Nu zijn mensen op fora eerder geneigd negativiteit te uiten dan positiviteit, maar waar rook is, is vuur. Het zou gaan om een bepaalde serie nieuwe Astra’s die mogelijke schade heeft aan de kabelisolatie van de gordijnairbags. Het zou niet gaan om de beruchte Takata-airbags.

Tsja, je wilt niet dat die plofzakken ongewild afgaan, dus Opel doet er op zich verstandig aan om de betreffende nieuwe Astra’s niet uit te leveren voordat dat gefixt is. De levertijd loopt nu echter enorm op voor de getroffen kopers, die al maanden (langer) wachten op hun auto.

Ongewis

De oplossing voor dit airbagprobleem lijkt behoorlijk lang te duren en kopers worden in het ongewisse gelaten over de duur van de oplossing, en dat maakt natuurlijk ongeduldig. Ondertussen zijn er al kopers die hun bestelling hebben geannuleerd. Voor hen duurt het allemaal te lang. De Spaanse website Autonocion maakte er reeds een artikel van, maar zij wachten zelf nog op antwoord van Opel Spanje.

Als iemand meer weet, reageer dan onder dit artikel.

Met dank aan de tip van Daniel!