Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Hoewel er steeds meer content op online kanalen te zien valt, kun je in Nederland als tv-kijker nog altijd kiezen uit een keur aan autoprogramma’s uit binnen- en buitenland. Engelstalig, Nederlandstalig, objectief, gesponsord, grappig, serieus, voor elk wat wils zullen we maar zeggen. Discovery is hoofdsponsor met een keur aan autoprogramma’s, maar good old Top Gear mag niet ontbreken. Hieronder vind je een overzicht van  autoprogramma’s die op dit moment op de Nederlandse tv te bekijken zijn (afhankelijk van je tv-abo natuurlijk)

Autoprogramma's op TV

Laatst bijgewerkt: 25 februari 2022 met Werners Garage
Naam programmaZenderInhoud
The Grand TourUKAmazon PrimeDe oude presentatoren van Top Gear: Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May maakten een aantal seizoenen van een, beetje over the top, autoshow.
Top GearUKBBC2Hét grootste autoprogramma ter wereld, maar originele presentatoren Clarkson, Hammond en May zijn inmiddels. Nu met Paddy McGuinness, Freddie Flintoff en Chris Harris.
Outback Car HuntersAUDiscoveryKlassieke auto's worden opgeknapt in Australië
Wheeler DealersUKDiscoveryMike Brewer koopt een (oude) auto, Ant Anstead (voorheen Ed China) knapt hem op, Mike verpatst hem weer.
OverhaulinUSDiscoveryDesigner Chip Foose en team pimpen een auto van iemand die het verdient maar niet weet. Op z'n Amerikaans natuurlijk.
Chasing Classic CarsUS” width=DiscoveryAuto-expert en restaurateur Wayne Carini zoekt zeldzame klassiekers, knapt deze op en verkoopt ze weer.
Fast n' LoudUSDiscoveryDe mannen van Gas Monkey Garage van Richard Rawlings in Dallas, Texas (ver)bouwen vooral custom cars, soms motoren.
Garage RehabUSDiscoveryRichard Rawlings helpt noodlijdende garages en maakt ze een "offer they can't refuse"
Misfit garageUSDiscoverySpin-off van Fast 'n Loud met oud-werknemers van Gas Monkey Garage die het niet zo goed met eigenaar Richard Rawlings konden vinden.
Shifting GearsUSDiscoverySpin-off van Fast 'n Loud mechanic Aaron Kaufman van Gas Monkey Garage die voor zichzelf begint
Inside West Coast CustomsUSDiscoverySerie rond autocustomizer Ryan Friedlinghaus en zijn staf bij West Coast Customs waar ze gewone auto's omtoveren naar volledig aangepaste exoten.
South Beach ClassicsUSDiscovery
Strip 'n RipUSDiscoverySteve Darnell weet samen met het team van zijn Welderup-garage in Las Vegas oude auto’s om te toveren tot ware kunstwerken op wielen. Maar dan wel bold, bitchin’ en badass.
Flipping BangersUKDiscoveryWill & Gus kopen supergoedkope oude auto's op, om ze binnen 5 dagen op te knappen en voor het dubbele te verkopen.
Unique rides with Will CastroUSDiscoveryAuto's van celebs worden gepimpt bij Unique
FantomWorksUSDiscoveryRestaureren van klassieke auto’s, zonder compromissen
Classic Car RescueUKDiscoveryAuto-experts Bernie Fineman en Mario Pacione proberen met een krap budget verwaarloosde pareltjes op te knappen.
What's my car worthUSDiscoveryVoordat de klassieke auto’s op de veiling worden aangeboden, beoordelen Keith en Josh ze en geven een schatting van de prijs.
G.A.S. Extreme CustomsUSDiscoveryDe mannen van Galpin Auto Sports kunnen alles en doen ook alles: van het restaureren van historische auto’s en het opknappen van oude wrakken tot het maken van futuristische ontwerpen.
Bad Chad CustomsCADiscoveryCustom auto’s op basis van oude auto’s
Vintage VoltageUKDiscoveryKlassiekers worden geëlektrificeerd
Goblin Works GarageUKDiscoveryGoblin Works Garage is Jimmy de Ville, Ant Partridge en Helen Stanley. Samen creëren ze verbluffende aangepaste auto's
Big Easy MotorsUSHistoryCharles Handler en zijn team vinden oude amerikanen in Louisiana en knappen ze op tot waardevolle custom auto's.
Counting CarsUSHistorySpinoff van Pawn Stars, waarin Danny Koker (The Count) en zijn team auto's opknappen tot echte nekkendraaiers.
5th GearUKHistoryTop Gear-concurrent met o.a. Tiff Needell, Vicki Butler-Henderson en Tom Ford als presentatoren.
Car HuntersUSHistoryVolg mensen in hun zoektocht naar een klassieke auto.
Lost in transmissionUSHistoryVrienden Rutledge en Kyle stropen het land af op zoek naar coole, klassieke en aparte auto's die met wat liefde in oude glorie hersteld kunnen worden.
MegafactoriesUSNational GeographicEen kijkje in de fabriek bij het bouwen van een supercarbouwers (o.a. McLaren, Porsche, Tesla)
Car SOSUKNational GeographicTim en Fuzz restaureren oude auto's van eigenaren die het verdienen maar niet weten. Op z'n Brits.
Supercar MegabuildUKNational GeographicAutohandelaar Prindiville geeft monteurs Shane en Dan de opdracht een exclusieve auto om te bouwen tot een nog exclusievere custom auto.
GripDERTL 2
Gek Op WielenNLRTL4 & 7Presentator: Bavo Galama
RTL AutowereldNLRTL4 & 7Gesponsord autoprogramma met Allard Kalff. Niet echt objectief.
RTL AutovisieNLRTL7Met BN'ers, reportages en een publieksquiz. Presentatoren: Rob Kamphues en Werner Budding (AutoVisie). Wordt niet meer uitgezonden.
Autovisie TVNLRTL7Reportages van Werner Budding van Autovisie
Stop! PolitieNLRTL7Filmpjes uit de oude doos, waarbij de verkeerspolitie gevolgd worden a la Blik op de Weg
Jay Leno's GarageUSRTL ZDocumentaireserie waarin de Amerikaanse presentator Jay Leno zijn passie deelt voor bijzondere auto`s.
RTL AutoblogNLRTLZ
Nederland op WielenNLSBS6
WegmisbruikersNLSBS6 (herh. op Veronica)Weggebruikers worden gefilmd en aangehouden. Vrij belerend en minder relaxed dan Blik op de weg.
Top GearUKSpikeNederlands ondertitelde herhaling van de originele Top Gear-uitzendingen op BBC2.
Ranking the CarsNLVeronicaLauren Verster spreekt trotse eigenaren van opvallende auto's aan en vraagt hen waarom ze nu juist voor die wagen hebben gekozen.
AutomobilDEVOX
Werners GarageNLVeronicaWerner Budding rijdt moderne wagens en Nico Aaldering een oudje

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)