Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Nog een klein half jaartje en dan komt het, tot nu toe, populaire autoprogramma ‘Top Gear’ terug op de Britse televisie. Op zondag 8 mei 22 mei wordt de eerste nieuwe aflevering uitgezonden.

Dat heeft de nieuwe presentator Chris Evans vandaag verklapt in een uitzending van het BBC-kookprogramma Saturday Kitchen. De producers zijn al begonnen met filmen; er worden 16 6 afleveringen opgenomen en een trip naar de Amerika zit in de planning.

Chris Evans zal 2 andere presentatoren aan zijn zijde krijgt, namelijk Chris Harris en Sabine Schmitz.

Update 27-2: door strubbelingen in de Top Gear-gelederen wordt het programma niet eerder op de Engelse buis verwacht dan zondag 22 mei, en er worden slechts 6 afleveringen uitgezonden.

top-gear-presentatoren-2016

De 46-jarige Sabine Schmitz is een Duitse autocoureur, en was al eens te zien toen zij de grote mond van Jeremy Clarkson snoerde door in een Ford Transit-busje bijna even snel de Nürburgring rond te rijden als Jeremy in een Jaguar S-type diesel.

De 40-jarige Brit Chris Harris is een voor autofanaten zeer bekend autojournalist en eveneens coureur. Hij heeft onder andere zijn eigen YouTube-kanaal. Naast deze twee coureurs zal ex-F1-coureur en F1-presentator David Coulthard ook nog zijn opwachting maken.

Zonder Clarkson

De vraag is natuurlijk of de populariteit van de ‘oude’ Top Gear-formule geëvenaard gaat worden met het nieuwe presentatietrio. Nu ‘enfant terrible’ Jeremy Clarkson is opgestapt en in zijn kielzog maatjes Richard Hammond en James May heeft meegenomen, mis je straks waarschijnlijk de ‘vrienden onder elkaar’ sfeer met de bijbehorende humor, waaraan de show zijn grote populariteit te danken had.

Clarkson, Hammond en May gaan zelf in 2016 óók een autoprogramma maken, maar dan voor internetgigant Amazon. Evans zou van hen alle drie een ‘bemoedigend bericht’ hebben ontvangen. Volgens de 49-jarige miljonair zijn de opnames voor het nieuwe seizoen nu in volle gang.

Clarkson is ondertussen zijn nieuwe werkgever al flink aan het promoten. Wat ook best mag voor een slordige 13 miljoen euro per jaar.