Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Nu er meer en meer auto’s op zeer eenvoudige wijze gestolen worden door middel van de “relay attack” groeit het besef dat je als autobezitter niet meer veilig bent voor autodiefstal als je auto is voorzien van zgn. “keyless entry“, oftewel sleutelloze toegang.

En… weg

En niet onterecht. De politie van het Engelse West Midlands gaf eerder de beelden vrij van een roof van een nieuwe Mercedes. Te zien is hoe twee capuchons aan komen rijden in een, waarschijnlijk gestolen, auto. Vervolgens gaat een van hen bij het huis staan om het signaal van de keyless entry sleutel op te vangen en te versterken (relay), terwijl de ander de auto openmaakt (attack). Vervolgens rijden ze gewoon weg met de dure Duitser, zonder enige vorm van braakschade.

Voorkomen

Deze tools om auto’s te stelen worden op het dark web gekocht en zijn steeds goedkoper. Ze maken het een beetje handige crimineel mogelijk om peperdure auto’s te stelen zonder een ruitje in te tikken. Zorg daarom dat je je autosleutel afschermt tegen kwade bedoelingen. Dat kan bijvoorbeeld door hem ’s avonds in een metalen blikje te leggen, maar handiger is een hoesje als deze. Het hoesje schermt het draadloze signaal van de sleutel af, zodat het niet opgevangen kan worden om je auto te stelen.