Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Nadat hij na 13 jaar opstapte bij het populaire autosleutelprogramma “Wheeler Dealers” op Discovery Channel, is topmonteur Edd China terug met een eigen show op YouTube: Edd China’s Garage Revival.

Nieuw leven

Edd China verliet Wheeler Dealers vorig jaar omdat hij het, naar eigen zeggen niet eens was met de “veramerikanisering” van het autoprogramma. Hij keert nu eindelijk terug naar de wereld van entertainment met een nieuw YouTube-kanaal. In de pilotaflevering legt de boomlange Britse sleutelaar uit wat het uitgangspunt van de show is: “We gaan mensen bezoeken die vast zitten in een autoproject, om welke reden dan ook. Het plan is om te proberen hun auto nieuw leven in te blazen om deze terug op de weg te krijgen.

Onderwerp van deze eerste aflevering is een Noorse Mk1 Golf GT(I)-liefhebber die graag een 16-kleps motor in zijn aanstaande klassieker wil hangen.

Er wordt in de show hier en daar naar mijn smaak een beetje te lang stilgestaan bij onderdelen als de binnenbekleding (zouden die Amerikanen dan toch gelijk hebben?), maar in de kern is het weer een leuk opknapprogramma waar je handen van gaan jeuken.

Tip: mocht je nou ook zin krijgen om te sleutelen aan je auto, dan heb ik een uitgebreide lijst met Doe Het Zelf-garages voor je.

Update 2021: bovenstaand idee van Edd China is toch geen lang leven beschoren. Hij heeft een boek geschreven en is op zijn eigen kanaal begonnen met Workshop Diaries, en heeft daar inmiddels al miljoenen views.