Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De geheel nieuw ontwikkelde Volvo V40 Cross Country wordt waarschijnlijk een iets hoger op zijn wielen staande V40, net zoals de XC70 iets hoger staat dan de V70.

Dat valt af te leiden uit de spyshots die vanmorgen werden gepubliceerd op het Volvo-forum, welke weer afkomstig zijn van de Noorse site dn.no. De autofabrikant had alles in het werk gesteld om tijdens een shoot in Noorwegen geen pottenkijkers in de buurt te hebben, maar het is toch iemand gelukt om Volvo’s nieuwste telg op de gevoelige plaat vast te leggen.

De Volvo V40 Cross Country lijkt een hogere bodemvrijheid te krijgen dan de V40, en is voorzien van wat “stoere Photoshoot Volvo XC40 Norwayonderdelen” als een dakrails, andere velgen en een soort van treeplanken rondom. Je moet er van houden zullen we maar zeggen. De voorkant heeft andere mistlampen en een andere bumper dan de V40. Men verwacht zowel tweewielaangedreven als vierwielaangedreven varianten, dus hij zal echt wel iets verder in het terrein komen dan de V40. Onder de motorkap zullen waarschijnlijk de bekende motoren van de Volvo V40 te vinden zijn. De veiligheid, Volvo’s handelsmerk, zal zeker goed verzorgd zijn in dit model, net als in de nieuwe V40.

Debuut in september

Hoewel Volvo (uiteraard) niets wil zeggen over de Volvo V40 Cross Country, lijkt het er op dat de Zweed zijn debuut gaat krijgen tijdens de autoshow van Parijs in September.

Volvo V40 Cross Country

Volvo V40 Cross Country

Bron