Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Vandaag heeft Volvo de R-Design-variant van de nieuwe Volvo V40 officieel vrijgegeven. De sportieve uitmonstering van de, op de foto’s in “Rebel Blue” uitgevoerde, V40 was al eerder onofficieel bekend geworden via diverse internetkanalen maar nu zijn de details en meer plaatjes beschikbaar.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het R-Designpakket bestaat uit een pakket aan spoilers, 17 of 18 inch Diamond Cut-velgen, een in samenwerking met een Polestarcoureur ontwikkeld, 10mm verlaagd onderstel met sportievere (lees: steviger) vering en demping, dubbele uitlaten, speciale bekleding en interieurdetails met R-Designlogo. De TFT-displays die dienst doen als dashboardmeters hebben allemaal een blauwe lay-out gekregen, wat wellicht in de praktijk een beetje veel van het goede is, maar dat moet diezelfde praktijk uitwijzen natuurlijk.

Debuut in Parijs

De V40 R-Design zal gepresenteerd worden op de Autosalon van Parijs (29 sept – 14 okt) en zal leverbaar worden in combinatie met alle motoren, dus van de 115 pk D2 diesel tot en met de momenteel nog niet leverbare 254 pk-sterke vijfcilinder met turbo. Hij is dan overigens ook verkrijgbaar in 5 andere kleuren, mocht het blauw je te veel doen denken aan je kleine smurfenvrienden. En nou niet zo’n stoere auto met een D2-dieseltje bestellen en vervolgens het logo’tje verwijderen hè!

Video Volvo V40 R-Design

Gallery Volvo V40 R-Design