Wat is het een plaatje hè? En dan bedoel ik niet die andere Zweedse schone op de foto. Ik bedoel natuurlijk de Volvo Concept Estate, die Volvo op de Autosalon van Genève zal laten zien.

Designrichting

Het is de derde conceptcar op rij van de Zweedse autofabrikant. Samen met de Concept Coupé (Frankfurt) en de Concept XC Coupé (Detroit) laat Volvo met dit model zien waar ze qua design naar toe willen met toekomstige modellen.

Volvo Concept Estate

Volvo Concept Estate

Volvo Concept Estate

Volvo Concept Estate

Volvo-liefhebbers zullen in deze Concept Estate direct een reïncarnatie zien van de legendarische 1800 ES, de Shooting Brake uit de jaren 70 die sterk verwant is aan de P1800 coupé.

Volvo 1800 ES

Volvo 1800 ES

Interieur

In het prachtige interieur van deze Zweedse driedeurs stationconcept valt het centraal iPad-achtig scherm op, dat nog het meest lijkt op het grote scherm in de Tesla Model S. Dit scherm vervangt bijna alle bedieningsknoppen in de middenconsole en staat in verbinding met het instrumentenpaneel dat zich voor de bestuurder bevindt. Alleen knoppen als volume, play/pause, alarmlichten en raamverwarming blijven nog buiten het scherm te bedienen.

Interieur Volvo Concept Estate

Interieur Volvo Concept Estate

De Concept Estate is gebaseerd op het nieuwe SPA-platform (Scalable Product Architecture) en wordt aangedreven door een niet nader gespecificeerde nieuwe Drive-E-motor. Dit nieuwe SPA-platform zal ook gebruikt worden voor nieuwe, grotere Volvo’s. Het eerste model dat de nieuwe designtaal gaat adopteren is de nieuwe XC90 SUV, die dit jaar zal verschijnen.

Foto’s

Video