Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Ondanks het dieselschandaal is Volkswagen nog steeds het best verkochte merk van Nederland qua nieuwverkopen. Maar hoe zit dat in de rest van de wereld? Welk merk is het populairst in welke landen?

Toyota favoriet

Dankzij het uitzoekwerk van Regtransfers uit Engeland kunnen we beschikken over een mooie infographic, die per land aangeeft welk automerk aldaar het meest populair is. Toyota blijkt een vaste grip te hebben op een aantal regio’s in de wereld, zoals Latijns Amerika, Azië en Afrika. Daarnaast leiden ze de statistieken in landen als Costa Rica, Uganda, Angola, Tanzania, Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Indonesië en Australië.

Best verkochte automerken per land

Best verkochte automerken per land (klik voor grotere versie)

Top 5 meest verkochte automerken in de wereld:

  1. Toyota is het meest populair in 49 landen
  2. Volkswagen is het meest populair in 14 landen
  3. Ford is het meest populair in 8 landen
  4. Renault is het meest populair in 6 landen
  5. Skoda is het meest populair in 6 landen
  6. Dacia is het meest populair in 5 landen
  7. Fiat is het meest populair in 5 landen

Europa: patriottisme

Als je de landen op het oude continent nader bekijkt, ontdek je dat de meeste van hen vrij patriottisch zijn in termen van favoriete automerken. Frankrijk’s meest verkochte merk is Renault, Spanje’s bestseller is SEAT, Italië houdt van Fiats, en Duitsland rijdt natuurlijk in Volkswagen. Het betaalbare Dacia (budgetmerk van Renault) neemt de hoogste plaats in vier landen, namelijk Roemenië (waar ze gebouwd worden), Bulgarije, Macedonië en Moldavië.