Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De opvolger van de huidige Volkswagen Scirocco (die in Nederland inmiddels niet meer in de prijslijst staat) wordt een compleet andere auto. Dit zijn de woorden van het designopperhoofd bij Volkswagen, Walter de Silva, die sprak met het Australische CarAdvice tijdens de Amerikaanse lancering van de nieuwe Golf 7 op de autobeurs van New York.

De volgende Scirocco moet in 2015 op de markt komen en zal volgens de Silva een design krijgen dat “360 graden anders” is. Op het moment is het nog een studioproject, maar Volkswagen wil het design van de huidige Scirocco in ieder geval niet herhalen.

Hoe de auto er dan wel uit gaat zien is nog gissen. Een Duitse designstudent, Marcus Classen heeft een aantal schetsen gemaakt hoe hij denkt dat hij er uit gaat zien. Maar of dat de richting is waarin de Silva denkt, is nog de vraag.

Volkswagen lanceerde de eerste Scirocco in 1974. Deze werd opgevolgd door een nieuw model in 1982. Na 16 jaar afwezigheid werd de naam Scirocco in 2008 uit de mottenballen gehaald en op de huidige 3-deurs coupé op basis van de Golf Mk5 geplakt.