Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Honda steekt het niet onder stoelen of banken dat ze werken aan een nieuwe Civic Type R. Ze hebben hun inmiddels befaamde logo (waarin de R wél voor Race staat, in tegenstelling tot de R op je versnellingspook…) zelfs op de Nürburgring geschilderd. Dat is namelijk de plek waar de Civic gaat laten zien dat hij sneller is dan de Renault Mégane RS, de tot nu toe snelste voorwielaandrijver op het Duitse circuit.

De nieuwe Civic Type R krijgt volgens Honda’s R&D-afdeling behoorlijk veel vermogen én voorwielaandrijving met een sperdifferentieel. Naar verluidt krijgt hij een geblazen 2-liter viercilinder met zo’n 300 pk en daarmee schroeft Honda voor het eerst een turbo op een Type R. Voorheen lagen er in een Type R namelijk alleen atmosferische motoren die hun vermogen bereikten door hoge toerentallen (ongeveer 8000) te draaien inclusief V-TEC technologie.

Honda wil met de Civic Type R de titel van de Renault Mégane RS als snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring afnemen. Dat record staat op 8:08 minuten. De nieuwe Civic Type R moet in 2014 op de markt komen, in tegenstelling tot eerdere berichten.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Video!

In onderstaande video is te zien hoe de Type R (voorzien van interessante camouflageprint) over het circuit wordt gejaagd. Hij doet zo te zien ook lekker mee met de laatste ‘4 uitlaten jonguh!’-trend, net zoals de Audi S3 en de nog te verschijnen Golf 7 R. Leuk om te zien in deze video is dat de Civic achtervolgd wordt door de nieuwe Mini Cooper S.