Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De Tourer-versie van de Honda Civic zal officieel gepresenteerd worden op de IAA in Frankfurt, maar het Britse AutoExpress heeft al vast wat details van de nieuwe Civic-station weten los te peuteren uit de mond van een (Britse) Honda ingenieur.

De nieuwe familie-met-hond-en-bagage-slikker van Honda zal een significant grotere bagageruimte krijgen dan de VW Golf 7 Variant (605 liter) en de huidige ruimtekoning in dit segment, de Skoda Octavia Combi (610 liter). Het uiteindelijke design zal wat conservatiever uitvallen dan de conceptauto (what else is new?), maar het lampenwerk en bochtige glaswerk aan de achterzijde blijft behouden. De bagagedrempel wordt wat lager, wat uiteraard het praktische gemak verhoogt. De achterpassagiers profiteren van meer hoofdruimte, de handige ‘magic seats’ uit de hatchback blijven behouden en de topmodellen worden voorzien van een adaptief veersysteem. Volgens de Honda-man wordt de Civic-station “perfect voor hondenbezitters en caravantrekkers”.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

20% bijtelling

De motoren worden 1 op 1 overgenomen uit de hatchback, en ondanks het feit dat de Civic aanvankelijk niet is ontwikkeld met een stationcar-versie in het achterhoofd, wordt de Tourer wordt slechts 40 kg zwaarder. Dat is netjes, en betekent dat de 1.6 i-DTEC diesel minder dan 100 gram CO2 uit gaat stoten, wat weer resulteert in 20% bijtelling voor zakelijke rijders. Verder krijgen we natuurlijk de 1.4 en 1.8 benzinemotoren en de fijne 2.2 i-DTEC, die onlangs in de hatchback nog flink is afgeprijsd.

Bron: AutoExpress