Als je net een Honda Civic 2.2 i-DTEC of 1.6 i-DTEC hebt gekocht, dan is het volgende nieuws niet echt welkom, voor potentiële kopers is het echter interessant. Volgens de site van Autoweek heeft Honda de prijzen van de Civic 2.2 i-DTEC namelijk flink verlaagd. De Civic 2.2 i-DTEC zou nu evenveel kosten als een vergelijkbare versie met de minder krachtige 1.6 i-DTEC turbodiesel.


Dit houdt in dat de prijzen van de sterkste dieselversie tot wel 3.750 euro verlaagd zijn. De 2.2 i-DTEC Executive is niet langer leverbaar. De instapversie van de 2.2 i-DTEC is de Comfort, die nu voor 24.490 euro mee mag. Iets hoger op de ladder vinden we de Comfort Business Edition, die voor 24.990 op de prijslijst staat. De duurste versie is de 2.2 i-DTEC Sport, waar je minimaal 26.990 euro voor moet neerleggen.

Honda maakt het zichzelf ook niet makkelijk, want waarom zou je nu nog voor de nieuw ontwikkelde 1.6 i-DTEC gaan? Ze vallen dit jaar allebei nog in de 20% bijtelling, dus daarvoor hoef je de 30 pk en 50 Nm sterkere 2.2 niet te laten staan. Volgens Autoweek was Honda niet bereikbaar voor een reactie, dus het is niet bekend of dit om een tijdelijke of een permanente prijsverlaging gaat.

Bron: Autoweek