Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De prijzen van de snelste Mercedes Benz A-klasse zijn bekend. Niet dat er veel A45 AMG’s verkocht zullen gaan worden in bijtellingsgevoelig Nederland, maar mocht je in de markt zijn voor de 360 pk sterke hatchback, dan kun je hem voor minimaal 59.250 euro de showroom uit rijden. Je kunt dan 250 km/h halen, maar je wilt natuurlijk niet begrensd worden door een de Duitse ‘gentlemen’s agreement’ en wilt doorstomen naar de top van 270. Dan moet je nog eens 2299 euro neertellen voor het AMG Drivers package, maar dan krijg je er ook een rijderstraining bij.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Edition 1

Is de reguliere A45 AMG je wat te tam gestyled en wil je wat opvallender rondrijden? Ga dan voor de speciale Edition 1-uitvoering, die je maar liefst 67.259 euro’s lichter maakt. Je krijgt dan wel AMG Performance-stoelen, contrasterende rode siernaden in de bekleding, Edition 1-plaatjes, AMG-vloermatten, cirrus-wit of kosmoszwarte metallic lak, een AMG aerodynamicapakket, sportstriping, een AMG-grille, -buitenspiegels en -achterspoiler, 19-inch lichtmetaal, rode remklauwen en koplampen met rode accentringen. Je kunt niet zeggen dat het niet opvalt, maar 8 mille voor alleen uiterlijkheden?

Concurrentie

De concurrentie voor de snelle Merc komt van BMW en Audi in de vorm van de BMW M135i en de nog te verschijnen Audi S3. Beide bieden minder vermogen, namelijk 320 en 300 pk, maar hebben een (in geval van de S3 een verwacht) aantrekkelijker prijskaartje.