Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De brandstofprijzen stijgen de pan uit in Nederland. In België en Duitsland is de prijs per liter tientallen centen goedkoper, dus kan het lonen om over de grens te gaan tanken. Nederlanders die in de grensregio wonen deden dat al langer, maar nu loont het ook als je wat verder weg woont. Het kan bovendien interessant lijken om extra dinosap te tanken in een jerrycan.

Hoeveel brandstof mag je vervoeren?

Maar hoeveel liter mag je eigenlijk vervoeren? Best veel eigenlijk. Volgens een vrijstelling op de ADR (Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route) mag je als particulier liefst 240 liter brandstof vervoeren, verdeeld over geschikte jerrycans van maximaal 60 liter (bron). Wel moeten er maatregelen worden getroffen om elke vorm van lekkage onder normale vervoersomstandigheden te voorkomen.

Echter…

Van de Belastingdienst mag je echter niet meer dan 10 liter reservebrandstof belastingvrij Nederland importeren, vanwege de accijns die anders gemist wordt. Dus als je aangehouden wordt met je auto vol met jerrycans benzine en/of diesel, dan ben je je voordeel snel weer kwijt bij de douane.

Maar de pakkans is natuurlijk vrij klein, tenzij ze bij de grens iedereen staande gaan houden natuurlijk. Dus ik begrijp het wel hoor, als je een extra jerrycan vult als je een tripje naar Kleef maakt!

Foto: tankstation in Emmerich © carblogger.nl