Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Een auto zelf onderhouden is voor veel mensen een brug te ver. Voor diegenen met twee rechterhanden is het echter een buitenkansje om geld te besparen op de autokosten.

Barrel

Stel je hebt een oude Volvo 850 inclusief die heerlijk klinkende vijfcilindermotor. Hij is niet stuk te krijgen natuurlijk, maar ook zo’n oude Volvo heeft onderhoud nodig. Als je dit door een Volvo-monteur laat doen, ben je flink wat knaken kwijt. Dit staat natuurlijk totaal niet in verhouding tot de huidige waarde van de auto. Autoweek-redacteur Marco Gorter mocht onder begeleiding zelf aan de slag met zijn vierkante Zweed (van de Barrelbrigade voor de kenners), en het blad maakte een aantal video’s.

APK

In deze aflevering steekt Marco de handjes uit de mouwen om zijn groene 850 door de APK te krijgen, onder toeziend oog van een Volvo-monteur. Naast wat lampjes, een uitlaatophangbeugel en een hendel van de richtingaanwijzer is het vervangen van een gescheurde ashoes het meeste werk.

Distributieriem vervangen

Dat de distributieriem vervangen een flinke klus is, blijkt wel uit het flinke bedrag dat garages meestal rekenen voor de werkzaamheden. De onderdelen zijn de kosten niet namelijk: een riem, geleiderol, spanrol en waterpomp heb je al vanaf zo’n 150 euro. Maar dan begint het pas. Dit specialistische klusje laat de redacteur liever over aan een professional, in dit geval een monteur van een Bosch-garage uit Staphorst (voor het geval je het je afvraagt: de Vlaams sprekende meneer is uiteraard geen werknemer van de garage, maar van onderdelensponsor Gates).

Bandenwissel

In deze aflevering gaat Marco zelf zijn banden wisselen bij Doe Het Zelf-garage De Brug in Uithoorn. Hij heeft een set gebruikte banden gekocht, en gaat deze zelf op de velg monteren en balanceren.

Zelf klussen?

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag met je auto? Dan heeft Carblogger.nl een zeer uitgebreide lijst van Doe Het Zelf-garages voor je. Als je een beetje handig bent, kun je dus geld besparen op de monteur en zelf een brug huren bij een van deze garages bij jou in de buurt.